♥KITA SENTIASA MUDA UNTUK MELAKUKAN DOSA TETAPI TIDAK PERNAH TUA UNTUK BERTAUBAT. ♥

Total Pageviews

Thursday, October 17, 2013

Gelagat Sahabat Semasa Kuliah



Assalamualaikum semua dan selamat pagi...
Entri kali ini hanya sekadar mengisi gambar-2 comel sahabat sekuliahku.

Ermm..gambar ini pun diambil secara sengaja atau tidak disengajakan bagi mengisi waktu lapangku apabila mengantuk cuba melanda diriku semasa berada didalam kuliah,,

Suatu ketika, pasti gambar-2 ini menjadi kenangan terindah buat rakan-2 untuk mengembalikan memori indah semasa berada di Universiti,cewahh...Let's start..^_^



->Jejaka paling tua dalam rakan serumah,Just call abg Long. Ini sahabatku yang bernama ifwat. Mamat paling menjaga ketrampilan diri tidak kira dimana dia berada. Seorang yang struggle ketika buat sesuatu perkara terutamanya ketika belajar dan bercinta.Antara rakan yang banyak membantu aku ketika memerlukan dan diperlukan.Paling rajin outing bila cuti.
->Member lama tu dari zaman sekolah,sama negeri,sama daerah,sama IPTA.Susah nak tengok dia mengantuk dalam kelas. Kadang-2 dia tahan matanya sampai merah untuk  xnak tidur...haha





->Seorang yang mempunyai daya kepimpinan terbaik dalam sesebuah organisasi yang diselia,cewahhh..
Antara sahabatku yang genius dalam batch kitaorg. Ade problem cari wan??oh wan??...minggu exam dia paling busy!!.Sedia membantu 24jam tidak kira bangsa atau warna kulit,hehe. Banyak membantu rakan-2 serumah dan disekitarnya. Seorang yang sedia berkongsi ilmu pengetahuan yang dimiliki. Seorang yang penyayang dalam dak-2 comel.

->Lelaki rebutan masa kini,hahaha. ^_^
Jgn mara. Sangat bersemangat didalam kelas dan antara manusia paling susah nak tidur dalam kelas.Orang lain sampai dah buat peta kat meja, dia dengan gaya kacaknya masih menumpukan perhatian.




->Seorang paling ceria dan tenang setiap masa. Gelaran famouz apis choki-2.Semua masalah yang datang mampu ditempuhi dengan senyuman, Popular dengan tagline:Simple like me,smile..:). Geng rapat Wan sejak dari diploma hinggalah degree. Rajin membuat nota-2 yang kemas dan berkesan dan menjadi rujukan nota yang lengkap. Tidak kedekut untuk berkongsi nota-2nya bersama  rakan-2 lain. Single lagi tapi not available!!.

 ->Dulu selalu balik cuti sama-2 aku ,dan ifwat kerana we are come from same state,Johor.Dalam kelas seorang yang paling fokus sampai merah-2 mata,haha. Sedia membantu kawan-2 xkira dimana jua anda berasa. Rajin keluar malam untuk beli burger satu rumah.(Apis burger ayam double satu???)haha..Tahnks bro.[CLICK:VOTE ME]











->Wassappp bro, nie seorang lagi rakan rumah dan sekuliahku dari diploma hingga la sekarang. Asal dari nogri sembilan.Nama famous bounzer, nama ic syafiq amir. Paling gagah dan paling tenang setiap masa tidak kira musim exam, quiz, dan apa-2 sahaja,haha. Antara chef terhebat dan pernah lahir dalam kalangan rakan-2 ku. Rajin layan movie-2 dibilik, cengar ceramah Ustaz Haslin dan bergaming apabila mempunyai waktu lapang.

->Mempunyai sikap tenang tahap dewa kerana mempunyai kecepatan fikiran yang laju mcm processor corei5,so study last minute  is my style okeyhh  :).Gemar membantu rakan yang tidak faham dengan apa cara sekalipun. Apabila berbicara, katanya-2 mempunyai maksud tersendiri seperti wujud dalam dunianya tanpa aku fahami,hehe.
[CLICK :VOTE ME]











->Ini pun rakanku juga namanya madu. Paling pemalu dan diam la dalam kelas,hahahakz. Rakan-2 paling x sosial kata mereka, "hang ni asyik duk bilik je tgk Ustaz Kazim "(wan said). Ermm,  asyik bertapa dalam bilik dengan kesibukan kerja-2 dunianya, :)

->Ada prinsipnya yang tersendiri tanpa mengikuti cara fikir orang lain. Ermm,  insan paling malas   nak study group ramai-2 dengan rakan sekelas, katanya dia xfokus. Selalu memerlukan bantuan penerangan redduan khusunya dan yang lain-2 amnya untuk diajar apabila mengalami ketidakfahaman. Dalam kelas ada pasang surutnya, kadang-2 mental lemah   sehingga mengantuk sampai terlelap sambil mengangguk faham. So cara mengatasinya, menggangu kawan-2 disekelilingya  khususnya apis dan bounzer.




GAMBAR SEPINTAS LALU BY
SAMSUNG GALAXY Y...^_^



3 orang student paling tekun dan sentiasa kehadapan didalam kelas. Sukar digugat kebolehan mereka yang cepat memahami sesuatu ilmu yang disampaikan..  



Ohhh geng, apa nie??? dalam bilik kuliah yang sejuk dengan penghawa dingin pun masih lagi panas kaki tu.
Siapakah dia??aku pun tak cam sebab ini semua gambar masa semester lepas. So peringatan, jangan berkaki ayam didalam bilik kuliah!!!! 



Wann,??
 masa lecture jangan makan,haha. Inilah akibatnya apabila jadual kuliah terlalu padat sampai waktu makan pun tidak terurus sebaiknya. So, next time jadual kuliah kasik lebih berkesan.



Have a nice dream guys,,!!!!so cute.
Apabila ketidak fahaman dan kebosanan melanda, kelesuan dan meracuni minda dan mata mula menutup rapat tanpa ruang seinchi. Siapa harus dipersalahkan??? aku atau dia??hehe. Alangkah nikmatnya tidur waktu nie hanya mereka yang mengantuk saja tahu.


Dalam gambar ini ada 2 benda yang berbicara:
1) Meja punya luas tetapi riba juga yang menjadi pilihan untuk meletak buku,hehe.
2) Seseorang tengah berusaha untuk menumpukan perhatian bagi menentang aura mengantuk yang menyelubungi fikirannya..PLzz wake upp,Zzzz  




AKHIR KATA:
 Siapa pun kita selepas ini diharapakan kita akan tetap mengingati detik terindah masa-2 belajar dan saat-2 bersama rakan-2 disekeliling kita. Dalam persahabat pasti ada pasang surutnya dan itulah lumrah kehidupan. Diharapakan kelemahan dan kelebihan setiap dari kita  dapat diadunkan bagi  menjadi sesuatu yang berguna dan bermanfaat. Semoga entri ini menjadi kenangan 10 tahun akan datang yang bakal menyegarkan memori terindah. ^_^


Don't be sad, ALLAH always with us.



**segala kesilapan yang sengaja atau tidak sengaja sepanjang penulisan entri aku pohonkan kemaafan.Sekadar bercerita ^_^ 















2 comments:

  1. Hi, Nice site I enjoyed reading it. Thanks for sharing. Would it be possible if I contact you through your email? Please email me back. Thanks!

    Aaron Grey
    aarongrey112 at gmail.com

    ReplyDelete
  2. Выбирай:) индивидуалки Москвы с отзывами
    Рыжая и очень эффектная бестия, имеющая при себе отличную фигуру, сексуальную грудь и знойный темперамент, с удовольствием воплотит в реальность все эротические фантазии.

    ReplyDelete

Anda Mungkin Juga Meminati:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...